Verwarm de oven voor op 220°C.
Neem een ovenschaal die net iets groter is dan de kip en een goed sluitend
deksel heeft en bestrijk de binnenkant licht met olie.
Leg de gedroogde kruiden erin, leg de kip daarop en bestrooi hem met peper
en zout.
Sprenkel de azijn erover en strooi er de geplette peperkorrels over.
Meng de bloem met het water en kneed hier een soepel deeg van.
Rol het uit tot een "lange worst en leg die in een cirkel langs
de randen van de ovenschaal.
Leg het deksel erop, zodat het deeg de schaal afsluit.
Zet de schaal in de oven en braad de kip ± 1 uur.
Laat het gerecht in de oven nog 10 minuten nagaren.
Maak het deeg met een mes los en til het deksel van de schaal.
Strooi grofgemalen peper en grof zeezout over de kip en doe er een flinke
klont boter en versgehakte peterselie over.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |